RACE 2024

I.V.A.R. is een adventure race die gehouden wordt in de omgeving van Oegstgeest (Zuid-Holland). In dit gebied zijn diverse landgoederen, bosgebieden, prachtige steden, duingebieden en uiteraard het strand. Een prachtige omgeving om te racen. Kom je ook mee doen?

Je kan bij I.V.A.R. zowel met een 18+ team deelnemen als met een 18- team. Een team bestaat uit twee personen.
De 18+teams worden verdeeld in twee categoriën, te weten; dames/mix en heren.
De 18-teams worden verdeeld in de 2 categoriën; 12 t/m 14 jaar en 15 t/m 17 jaar. Deze teams moeten bestaan uit één meerderjarige en één minderjarige deelnemer.

De finish deadline is 9 uur na de start voor 18+ teams en 6 uur na de start bij 18- teams. In deze tijd moet je zoveel mogelijk checkpoints halen om zo hoog mogelijk in het klassement te eindigen. Zorg bij je routeplanning dat je op tijd binnen bent! Bij een overschrijding van de finish deadline zullen er minpunten van jullie behaalde punten afgaan. En dat is ZONDE van jullie geleverde inspanning.

De race zal een uitdaging zijn voor alle niveau’s. In de race kan je het op je eigen niveau en tempo doen. De topteams pakken alle CP’s en minder ervaren teams pakken minder CP’s. Maar iedereen zal een heerlijke sportdag ervaren.
LET OP! haal minimaal 1 CP per etappe i.v.m. de rangschikking in het klassement. Een team met minder CP’s, maar wel CP’s in alle etappes behaald zal hoger eindigen.

De I.V.A.R. zal plaatsvinden op zondag 2 juni 2024. Schrijf je hier in en volg ons op Facebook of Instagram

Tijdschema 18+teams & 18-teams

Wat en hoe ver?

De afstanden zijn uiteraard een indicatie en zullen door jullie navigatievaardigheid korter (of langer) kunnen zijn.

Door minder CP’s te halen kort je de route in, dus je kan je eigen afstand bepalen. 
Wel is het verstandig om altijd ten minste één CP te halen in iedere etappe omdat dit heel bepalend is voor jullie ranking in het klassement.
Een reminder….zorg dat je voor de finish deadline binnen bent!

Start & Finish

De start en finish zullen bij de voetbalclub F.C. Oegstgeest zijn. Bij dit terrein zijn voldoende parkeerplekken beschikbaar. Op deze prachtige accommodatie kan iedereen na een geweldige dag racen op het terras genieten van het verdiende hapje en drankje. 

Na de race zullen er kleedkamers beschikbaar zijn om te douchen. Waarna iedereen mee mag eten om hierbij te smullen van elkaars verhalen.
Aansluitend zal de prijsuitreiking plaatsvinden.